dinsdag 6 november 2007

Pleiku

2.11 Na het ontbijt hadden we afspraak met ons lokale gids Ann. Bezoek aan de minderheden van Jarai stond op het programma. De Jarai leven in paalwoningen. Onder de woning bevindt zich de varkensstal. We zouden de nacht ter plaatse doorbrengen en waren erop voorzien dat ook onder onze woning er een varkensstal zou zijn. Iedereen had zijn oorstopjes bij de hand.
Overdag was er weinig beweging in het dorp. De mannen letten op het huishouden en de vrouwen zijn aan het werk in de velden.

's Avonds hadden ze voor ons een muziek en dansvoorstelling voorzien. Rond een gigantisch vuur had de hele gemeenschap zich verzameld. Voor ons hadden ze speciale plaatsen voorzien. Ik voelde me net minister De Gucht op bezoek in Congo. Na een tijdje werden wij uitgenodigd om deel te nemen aan de activiteiten. Wim moet indruk gemaakt hebben, want ze kwamen hem nadien vragen of hij niet met een lokale schone wou trouwen.

Daar zouden we ook de nacht doorbrengen, onze paalwoning bleek redelijk luxueus te zijn. Er lagen 10 matrassen naast elkaar met elk zijn muskietennet. Oorstoppen zouden niet nodig zijn.

Geen opmerkingen: