zondag 18 november 2007

Hanoi


9.11 Aangekomen in Hanoi. Eerst even verfrissen in het hotel na de lange treinrit om vervolgens op verkenning te gaan door de stad. De Lonely planet beschrijft Hanoi als een van de mooiere steden van Azie, een stad die een mix is van Parijse elegantie en Aziatische drukte, vnl dan 'the old quarter'.


Tijdens onze eerste wandeling door de old quarter, maakten we onmiddellijk kennis met de drukte, ook hier weer krioelde het van de brommers, maar het verkeer voelde veel agressiever aan. In Saigon deden ze tenminste nog moeite om je niet omver te rijden.


Eerst rond het Hoan Kiem Lake gewandeld, hier zie je veel Vietnamezen badminton spelen en aan ochtend gymnastiek doen. Hier bevindt zich ook de Ngoc Son temple. Hier hebben we nog even wat wierook verbrand. Daarna richting old quarter. De verschillende smalle straatjes danken hun naam aan de aktiviteiten die er plaats vinden. Zo is er de straat van de sandalen, van de vis, van de zijdehandelaars, smeden, speelgoed, ...


's Middags afgesproken aan het meer voor een aperitief en een heerlijke lunch.


In de namiddag nog een wandeling gemaakt richting de 2 meren - West lake en het Truc Bach meer. Hier hebben we de Quan Thanh tempel bezocht. Op onze terugweg langs het Ho Chi Minh Mausoleum gestapt - gesloten wegens herstelling - en door de straat met de verschillende ambassades, het blijven toch indrukwekkende gebouwen.

1 opmerking:

Shamrockske zei

Rustig aan een zelfde tempo straat over steken of proberen af te slaan als je op wielen bent. Eenvoudig als iets. We hebben niet echt moordpogingen moeten ontwijken