donderdag 8 november 2007

Hue

7.11 Vandaag beloofde het een prachtige dag te worden, de zon kwam nog eens tussen de wolken piepen. Na een verkwikkend ontbijt waren we om 8u30 gereed om de brommertjes te nemen om de omgeving van Hue te bezichtigen. Ieder had zijn prive chauffeur.

De rit voerde ons uit het centrum langs kleine kronkelende wegjes door prachtige rijstvelden en langs de oever van de Perfume river.

Eerst stond het bezoek aan de Thien Mu Pagode op het programma. Deze telt 7 verdiepingen en is 21m hoog ter ere van Buddha. Erond is een mooie tuin met tempel en pavilioentjes.
Vervolgens gingen we de graven van de Nguyen vorsten bezoeken. Het een wat weeldiger dan het ander.

We begonnen met de meest majestueuze, deze van Minh Mang, wie regeerde ts 1820 en 1840. Hierna reden we verder naar de tombe van Khai Dinh. Deze vorst was op bezoek geweest in Frankrijk en Franse elementen waren hier terug te vinden. Er stond ook een standbeeld op ware grootte gemaakt van de vorst. Laatste stop voor lunch, de tombe van Tu Duc. Ondanks zijn 103 concubines, is deze vorst kinderloos gebleven - hij dan maar een vietnameeske geadopteerd.

Op naar het hoogtepunt van de dag - lunch. Afgesproken in een typisch vietnamees restaurant langs de kant van de weg. Gerechten als crispy fried noodles, pho, springrolls... gingen vlot over de tongen.

In de namiddag hebben we het iets rustiger aan gedaan en zijn we via kleine paadjes, tussen de rijstvelden naar de Japanse brug gereden. Hier hebben we een kleine siesta gehouden in de schaduw van de brug.

Terug in Hue aangekomen nog even aperitieven in de bar Why Not, hebben genoten van onze eerste vietnamese cocktail.

1 opmerking:

Woestijnvis zei

Hey Guys,

Goed dat het weer een beetje beter blijkt te worden. Hier is het kommer en kwel,

Regen, Wind, Koude !!
De eerste herfststorm trekt voorbij.

Geniet er dus maar van, en weet, dat zelfs als het daar regent, het er nog altijd mooier en aangenamer is dan hier.

Wat die diefstal betreft, hoop ik dat jullie NIET de gedupeerden waren.

Ben benieuwd naar jullie volgende escapades.

Vallen de reisgezellen nog altijd wat mee, geen VG momenten te melden ????

Blijf uit de mijnvelden
en tot binnenkort
Ik zie uit naar jullie thuiskomst !
Trouwens de zaterdag van jullie arrivee, kom dan gerust af naar Sportoase, er is daar een spinningmarathon, waaraan Kim, Frank, Rina en ik deelnemen.
Nu 2,5 u spinning hou ik toch niet vol, dus als jullie een half uurtje willen inspringen als opwarmer... Nadien kunnen jullie nog altijd de sauna intrekken

JIpiaaijeeeee !!!
Stefan