zondag 18 november 2007

Bai tu Long Bay


13.11 Vertrokken richting Baai. Bai tu Long Bay is het minder bekende en minder toeristische broertje van Ha Long Bay. Het was een bewolkte dag en er hing een beetje mist. Niet echt ideaal om te genieten van de baai met haar diverse rotsformaties. Aangekomen, scheepten we in voor een 2daagse tocht tussen de verschillende eilandjes en rotsformaties, we zouden niet op de boot blijven slapen, maar in een guesthouse op 1 van de eilanden.

Op de boot genoten we van een heerlijke lunch - scampi, springrolls, rijst,... Net op dat moment begonnen de wolken te wijken en brak de zon door. Net op tijd om het anker uit te werpen en een verfrissende duik te nemen. In het water geraken was geen probleem, maar hoe zouden we terug op de boot raken ? Ze hadden immers de ladder vergeten. Het water was heerlijk. Er stond wel wat stroming, dus moesten wel ons best doen om niet teveel af te drijven en in de visnetten terecht te komen die iets verder lagen.
Met behulp van enkele touwen, en wat geduw en getrek is iedereen weer veilig op de boot geraakt en konden we ons boven op het dek in het zonnetje te drogen leggen.

Aangekomen op het eiland van onze guesthouse, legden we aan langs enkele boten. We dienden van boot tot boot te klauteren. Dit zag er niet al te moeilijk uit en vol goede moed begonnen we aan onze tocht richting kade. Net als ik op een andere boot wou stappen, gleed ik weg met mijn sandaal en viel tussen de 2 boten. Zonder de snelle reactie van een van de Vietnamezen van onze boot, had ik zeker in het water gelegen. Nu, had ik enkel natte voeten en een serieuze schrik gepakt. Op de kade aangekomen bleek de schade nog mee te vallen. Enkele schaafwonden en een gescheurde sweater. Stond evenwel nog na te trillen op mijn benen.


Met de fiets reden we naar onze guesthouse. Eindelijk konden we nog eens genieten van de stilte, geen brommers, geen claxons!

De volgende morgen vertrokken we met de fiets om iets verder in een baai halt te houden en een korte duik in de oceaan te nemen. Vervolgens terug richting boot om via een andere weg terug richting vasteland te varen. Ook nu werd een pauze ingelast om eventjes te zwemmen.

Geen opmerkingen: