zondag 18 november 2007

Hanoi

15.11 Terug aangekomen in Hanoi. 's Morgens bleek de electriciteit van het hotel stuk te zijn. Ze zouden het proberen te repareren, maar kon 3 dagen duren. Zouden ondertussen voor ons al uitzien naar ander mogelijk logies. Tegen de vijven zouden we meer nieuws hebben.
Wij gingen ondertussen de stad in op zoek naar souvenirs. De ene was er al wat beter in dan de andere. In de namiddag hadden we kaarten voor een waterpoppenshow. Een echte aanrader, zeker op het einde van de reis, aangezien ze allerlei situaties uitbeelden uit het dagelijks leven van de Vietnamezen.
Terug aangekomen in het hotel, was de electriciteit gemaakt, maar nu was er geen water - hadden ze zelf de kraan dicht gedraaid ??? - hadden wel een ander hotel voor ons gevonden ook in the Old Quarter. Ze waren zelfs zo vriendelijk om ons er met de taxi heen te brengen. Eens in de taxi bleek al snel dat we weg van the Old Quarter reden, de brug over, richting andere kant van de rivier. Ons hotel had meer weg van een kaberdouch. Naast het bed, langs de hele zijde van de muur, hing een gigantische spiegel.
's Avonds dan maar taxi richting old quarter genomen om onze laatste avond in stijl te vieren. We gingen eten in Bar 69. Zeer lekker eten, maar stijl was iets westerser. Na voldoende bier richting hotel terug gekeerd.

De volgende morgen taxi genomen richting Sunrise hotel, hier hadden we immers afgesproken met de bus naar de luchthaven. Het hotel bleek terug stromend water te hebben. We lieten dit niet aan ons hart komen en hebben nog snel enkele souvenirs gekocht alvorens de bus te nemen richting luchthaven voor onze terugvlucht.

24u later waren we weer thuis in het koude Belgie.

Geen opmerkingen: