zondag 17 augustus 2008

Tortuguero

08/08 's Ochtends voeren we de Sarapiqui rivier af richting Tortuguero. Onderweg zouden we nog Nicaragua aandoen - enkel grenscontrole en betaling nodige belastingen.

Gedurende de maanden juli augustus en september komen schildpadden hier hun eitjes leggen. Waarom ze juist het strand van Tortuguero als broedplaats uitkiezen is nog steeds een raadsel.
We werden in 2 groepen ingedeeld - per gids mogen max 10 personen mee - en moesten wachten op de lotterij of we de toer van 20u of van 22u konden doen. We werden ingedeeld in de toer van 22u. Eenmaal op het strand aangekomen, duurde het niet lang of werden naar de eerste schildpad begeleid. Deze had reeds haar eitjes gelegd en was op haar terugweg naar zee.
Een weinig later konden we dan zien hoe ze effectief hun eitjes legden. Ze leggen deze in een put van ongeveer 60cm diep. Eitjes lijken een beetje op pingpong balletjes. De schildpad die wij te zien kregen legde haar eitjes 2 per 2. Toch wel indrukwekkend.

09/08 De volgende ochtend vroeg - 6u30 - hadden we afgesproken om een kanotocht te maken. Ook hier viel er weer vanalles te beleven.

Op nog geen 100m van ons brak er een boom doormidden en viel in het kanaal. Veel hebt ge soms niet nodig om wakker te worden.
Nadien namen we de boottaxi naar Talamanca.

1 opmerking:

Anoniem zei

If im in the situation of the owner of this blog. I dont know how to post this kind of topic. he has a nice idea.