vrijdag 15 augustus 2008

Rara Avis

05/08 Vanuit Sarapiqui reden we de volgende morgend door naar Rara Avis. Dit is een plaats midden in het regenwoud uitgekozen door biologen om onderzoek te doen. De weg erheen is zo slecht, dat het slechts met een tractor te bereiken is.
Beneden aan het boekingskantoortje, waar we zouden opgepikt worden door de tractor, kregen we rubberen laarzen aangemeten. Dit zou ons schoeisel worden voor de komende 3dagen.


De tractor bracht tegelijkertijd een vorige groep mee naar beneden. Ge kunt nat zijn en ge kunt drijfnat zijn, maar zij zagen er eerder verzopen uit. Alles was nat. Dat beloofde. Na 3u toch heelhuids onze verblijfplaats bereikt.



Die avond gingen we al op weg voor onze eerste avondwandeling. Onze gids was Juam, een plaatselijk macho. Weer of geen weer, telkens was hij paraat om er met ons op uit te trekken.



07/08 Na 3 dagen regenwoud keerden we met de tractor terug naar de bewoonde wereld. Onze grote bagage hadden we achtergelaten in Sarapiqui, om toch nog wat droge kleren over te hebben voor de rest van ons verblijf in Costa Rica. Kleren die we mee hadden naar Rara Avis, waren nat of zaten onder de modder.

Geen opmerkingen: