zondag 17 augustus 2008

Talamanca

09/08 Laatste dagen in Costa Rica brengen we relax door op het strand van Talamanca. Logies vinden in het weekend voor 14 personen in Talamanca blijkt geen sinecure. Uiteindelijk hebben we onze intrek genomen in de backpackers hostel pal in het centrum.

10/08 Plan is een fiets te huren en van strand tot strand te fietsen. Onderweg krijgt Annelies een lekke band, wat ons dwingt om een terrasje te doen terwijl ze haar fiets herstellen.

Onderweg komen we nog een famillie brulaapjes tegen die - in tegenstelling tot onze eerdere ontmoetingen - zich gewillig laten fotograferen.

's avonds nog lekker gegeten, enkel jammer dat de muziek zo luid stond.

11/08 Laatste volledige dag in Costa Rica. Tijd om iets speciaals te doen. We gaan raften en dit op de Pacuare. Dit is een van de 10 mooiste ter wereld! Met 18 rapids waarvan velen van klasse 3 en 2 van klasse 4. We zijn met verschillende groepen die dezelfde idee hebben. Ondanks de grote massa, loopt de organisatie vlekkeloos. Beginnen doen we met een opwarmertje van klasse 1. Naarmate de dag vordert, worden de rapids uitdagender. 's middags maken we een korte stop om te genieten van overheerlijke burritos.

s' avonds rijden we door naar de luchthaven in San Jose. Vlakbij de luchthaven logeren we in een hostel. Volgende morgen vroeg dienen we ons aan te melden voor onze terugvlucht richting Belgie. Waarschijnlijk zouden we op Amsterdam vliegen en niet op Brussel wegens een staking van het bagage afhandelingspersoneel in Brussel. Naar verluid zou heel de aankomsthal vol met koffers staan. Dit zou betekenen dat we nog eens een extra 4u - busrit Amsterdam - Brussel - onderweg zouden zijn. Balen !

Een uur voor we zouden landen dan toch goed nieuws. Staking is voorbij en we vliegen rechtstreeks naar Brussel. Nog nooit zo snel mijn bagage teruggezien. Aankomsthal stond wel nog vol met bagage...

Geen opmerkingen: