vrijdag 15 augustus 2008

Rio Celeste

30/07 Na een korte nachtrust en een stevig Amerikaans ontbijt, op weg naar San Raphael de Gatuso. Ditmaal zouden we de publieke bus nemen. De bus die we moesten nemen, stond evenwel niet geafficheerd, maar de lokale buschauffeurs verzekerden ons dat de bus tussen 8 en 9 zeker zou passeren.
Na lang wachten dan maar andere bus genomen. Mits overstap in el Tanque zouden we ook in Gatuso geraken. Best spannend...
In Gatuso stond de eigenaar van ons hotelletje ons al op te wachten. Een uur later waren we reeds onderweg voor onze eerste wandeling. Een tocht naar de rio Celeste en een waterval aldaar. De rio Celeste bevat prachtig blauw water.





Waren net iets te lang aan de waterval blijven hangen en werd al donker toen we terug naar busje aan het stappen waren. Toen het ook nog begon te regenen was de pret er voor de meesten een beetje af.

31/7 Vandaag stond er een boottocht op de Rio Celeste en de Canyo Blanco op het programma. Wegens het slechte weer van de vorige avond en aangezien er nieuwe regen dreigde, voelden we er niet veel voor om in open bootjes de rivier en haar oevers te verkennen. Uiteindelijk toch ingescheept en gelukkig maar.



Het weer klaarde helemaal open en kwamen ogen tekort om alles in ons op te nemen.
Kaaimannen, krokodillen, aapjes, aalscholvers, reigers,... voor de lens gehad.

In de vroege namiddag vertrokken we naar de lodge in Rincon de la Vieja. Eerst de bus richting Upala. Vervolgens de bus naar Canal. Dan de bus naar Liberia en uiteindelijk de bus richting lodge. Met de publieke bus kan je overal komen in CR, maar af en toe moet ge een beetje knutselen.

Geen opmerkingen: